Tuemme eläinsuojelutyötä Romaniassa

Aloitamme yhteistyön romanialaisen eläinsuojelijan Magda Radun kanssa. Tuemme hänen työtään lahjoittamalla lemmikkien muotokuvien hinnasta 10 % katukoirien sterilointiin Giurgiun alueella Romaniassa.

Romaniassa on arviolta 2–5 miljoonaa kulkukoiraa. Viranomaisten ratkaisu katukoiraongelmaan on koirien tappaminen ja julkiset koiratarhat, joilla koirat nääntyvät nälkään, erilaisiin vammoihin ja tauteihin. Nämä tarhat ovat toinen toistaan karumpia paikkoja. Paras ratkaisu kulkukoirien vähentämiseen olisi kuitenkin niin kadulla elävien kuin omistettujenkin koirien sterilointi. Eläinsuojelijat ympäri Romanian tekevät tätä työtä itseään säästämättä. Tämä työ on vaikeaa ilman viranomaisten tukea. Julkisille koiratarhoille osoitetut varat menevät johonkin muuhun kuin koirien auttamiseen.

Magda Radu
Magda Radu

Magda Radun omistaman Magda’s Angels Place (MAP) -koiratarhan tarkoituksena on toimia eräänlaisena pelastuskeskuksena. Tarhalle otetaan turvaan sairaita ja pahoin loukkaantuneita eläimiä, jotka eivät selviäisi kadulla. Eläimet hoidetaan kuntoon ja niille yritetään etsiä koteja. Tarkoituksena ei ole, että nämä eläimet eläisivät koko elämänsä tarhalla. Pääpaino Magda Radun työssä on eläinten sterilointi ja ihmisten valistaminen sterilointien tärkeydestä. Romania on hyvin köyhä maa, eikä ihmisillä useinkaan ole tietoa tai varaa omistamiensa eläinten steriloimiseen. Tämän vuoksi sterilointeja tehdään myös omistetuille eläimille. Romaniassa on yleinen tapa hylätä juuri synnyttänyt narttu pentuineen tai pennut ilman emoa teiden varsille tai metsiköihin.

Eläinsuojelijat ruokkivat kadulla eläviä koiria saadaan ne kesyyntymään sen verran, että niiden kiinniottaminen onnistuu. Joissain tapauksissa käytetään nukutuspistoolia. Steriloinnin jälkeen kiinniotetut koirat palautetaan entiselle alueelleen, mikäli alue on turvallinen.

Magda Radu on tehnyt sterilointeja Giurgiun alueella vuodesta 2006 lähtien. Haluamme osaltamme olla tukemassa tätä arvokasta työtä, jolla eläinten kärsimyksiä voidaan vähentää.

Magda’s Angels Place